English version is under translation

Din order

Din varukorg är tom

Husköp i Blindo: När Hemmet Ligger i Andras Händer

Husköp i Blindo: När Hemmet Ligger i Andras Händer

Jag har tagit ett djupdykning i det senaste tillskottet i svenska husprogram - Husköp i Blindo. Programmet som fått Sverige att hålla andan medan drömmar om det perfekta hemmet tar form.

I Husköp i Blindo ger deltagarna upp kontrollen över sitt framtida boende genom att låta experterna hitta och renovera deras drömhemsalternativ. Det hela sker utan att de själva har sett bostaden först.

 

Husköp i blindo Carin da silva

 

En Spännande Premiss

I programmet följer tittarna med när familjer och par skriver under en fullmakt som ger experterna befogenhet att välja och köpa deras nya bostad, samt renovera den enligt deras önskemål. Denna unika premiss har fångat många tittares uppmärksamhet och lockat både nyfikna och inredningsentusiaster.

Carin da Silva är programledaren som guidar tittarna genom denna resa, med stöd av experter som Sebastian Stojanovic och Lena Nyholm. Experterna får tillgång till familjernas budget för husköpet, renoveringen och inredningen, vilket ibland innebär att de måste vara kreativa med begränsade resurser.

 

husköp i blindo lena nyholm

Möten Mellan Dröm och Verklighet

En av de mest gripande delarna av programmet är när familjerna får se sina nya hem för första gången. Initialt möts de ofta av besvikelse, men de glömmer bort att huset är tänkt att renoveras.

Men jag måste fråga mig själv om det är genuin besvikelse eller om det är rekommenderat av producenterna att deltagarna ska spela upp det lite... För om det är genuin besvikelse så är jag lite förvånad över hur lite visualisering människorna har möjlighet till. Vad tycker ni? Är det en ovanlig egenskap att kunna visualisera? Eller kanske är det just de som har haft svårt att visualisera som inte hittat "rätt hus" innan programmet 🧐

Efter att experterna har haft tid att göra bostaden till deras drömmars hem, förvandlas besvikelsen till glädje och förväntan. Lena Nyholm, inredningsexperten, förklarar att hennes arbete handlar om att förstå familjernas preferenser och skapa ett hem där de trivs.

 

Utmaningarna på Vägen

En av de största utmaningarna i programmet är budgeten. Lena Nyholm delar med sig av sin passion för återbruk, vintage och second-hand fynd - en passion som vi på Hemrum delar! 🤩

Att använda befintliga möbler och ge dem en ny funktion är en del av hennes kreativa strategi för att skapa drömhemmen med en snäv budget. Något även vi på Hemrum arbetar med genom våra inredningstjänster, det ger möjligheter till unika och hållbara inredningsdetaljer!

 

Inredning med Kärlek

Lena Nyholm understryker att inredning inte är en enkel uppgift, och det kräver att man tar hjälp av experter och tänker långsiktigt.

Att vi är fans av Lena Nyholm är inte bara för återbruket men även för hennes niche inom Neurodesign! 

Neuordesign, som vi även arbetar med och ni kan läsa mer om här, handlar om hur vår omgivning påverkar vårt välmående. Det är viktigt att hitta inspiration från platser där man älskar att vara, och Lena betonar att det är en process som kräver övning och tålamod.

 

Som något av en husprograms junkie kommer jag helt klart se klart säsongen av serien!

 

Har ni kikat på det redan?

Föregående
Nästa

Lämna en kommentar

Vänligen notera att alla kommentarer modereras innan publicering.